Skrypt służący do pobierania materiałów ze znanych serwisów VOD.
< Skrypt umożliwiający pobieranie materiałów ze znanych serwisów VOD. 피드백
tu jest fajny skrypt do podejrzenia, moze udając androida da się cos osiągnąc, trzeba tylko token wygenerować
http://svn.sd-xbmc.org/filedetails.php?repname=sd-xbmc&path=%2Ftrunk%2Fxbmc-addons%2Fsrc%2Fplugin.video.polishtv.live%2Fhosts%2Ftvn.py
To jest właśnie plugin z kodi. Z mojej analizy wynika, że on również przestał działać. API do androida działało na tych samych zasadach, które nie są już wspierane. Generacja tokenu nie ma tu nic do rzeczy, odbywała się na znalezionym linku, a nie zanim się go odnalazło.
Mam nadzieję, że będziesz mógł zwrócić wszystko tak, jak było! ), aby wszystko działało!
wszystko wskazuje na to, ze TVN wyłączył wszystkie api, które wspierały obsługę materiałów bez DRM. Per se to nie jest problem. DRM jest do obejscia od 15 lat, tyle, ze taki skrypt łamałby polskie prawo na poziomie odpowiedzialności karnej. Ostatnią szansą jest to, ze TVN podpisał jakieś umowy na dostarczanie treści bez DRM, trzeba by tylko wyniuchać, które sprzęty mają dostęp do starego API, ale nawet jeśli tak jest, to i to w końcu wyłączą.
..czyli co ? Kicha ???
wszystko zależy od fameu, gdyby to był problem z YT to już by było perdylion rozwiązań, po prostu chyba nikomu się nie chce. Zasada jest prosta, jeśli da się obejrzeć, bez płacenia z przeglądarki, bez specjalnego opragromawnia, to ZAWSZE da się zripować content. To jest tylko kwestia roboczogodzin by się przedrzeć przez obfuskację.
Prawdopodobnie skrypt przestał działać dla Player.pl, ponieważ serwis wyłączył wsparcie dla aplikacji na niektóre telewizory Philips. Skrypt był oparty o API dla tej aplikacji.
Obawiam się że jeśli chcemy przywrócić skrypt, nie obejdzie się bez jego większej modyfikacji. Nie wiem nawet, czy nie okaże się konieczne łamanie DRM, i to nawet dla materiałów bezpłatnych.